Hlavní navigace

Twitter zpřísňuje pravidla pro aplikace, Echofon či Tweetbot v ohrožení

17. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Twitter již před několika měsíci ohlásil změny týkající se přístup aplikací třetích stran k API. Zároveň ale také přišel se základními požadavky, týkajícími se zejména toho, jak se podobné aplikace mají chovat k tweetům. Ve včerejším oznámení (Changes coming in Version 1.1 of the Twitter API) došlo k očekávanému, Twitter ještě více zpřísňuje pravidla pro aplikace a použití API. A pokud pečlivě pročtete následující text, Twitter se nejspíš chystá začít bojovat proti alternativním klientům. A…

Twitter již před několika měsíci ohlásil změny týkající se přístup aplikací třetích stran k API. Zároveň ale také přišel se základními požadavky, týkajícími se zejména toho, jak se podobné aplikace mají chovat k tweetům. Ve včerejším oznámení (Changes coming in Version 1.1 of the Twitter API) došlo k očekávanému, Twitter ještě více zpřísňuje pravidla pro aplikace a použití API. A pokud pečlivě pročtete následující text, Twitter se nejspíš chystá začít bojovat proti alternativním klientům. A soudě podle konkrétního jmenování Echofonu a Tweetbotu, jsou možná právě tyto dvě aplikace v ohrožení. Ale nejspíš ne pouze tyto dvě.

That upper-right quadrant also includes, of course, „traditional“ Twitter clients like Tweetbot and Echofon. Nearly eighteen months ago, we gave developers guidance that they should not build client apps that mimic or reproduce the mainstream Twitter consumer client experience." And to reiterate what I wrote in my last post, that guidance continues to apply today

S uvedenou zmínkou souvisí i změna Display Guidelines na Display Requirements a rozšíření těchto nových požadavků (na to jakým způsobem aplikace zobrazují Tweety) i na mobilní aplikace. Pokud aplikace nové požadavky nebude dodržovat, bude jí znemožněn přístup k API Twitteru.

Další zásadní změnou je omezení počtu autentikovaných požadavků, které mohou aplikace provádět prostřednictvím API – doposud šlo o 350 volání za hodinu, nově dojde k omezení u některých volání API až na 60 volání za hodinu, byť některé ze specifických volání API bude možné využívat podstatně více. V praxi to může znamenat, že se tato změna může dotknout dalších aplikací využívajících přístup k API Twitteru a bude nutné, aby je jejich tvůrci aktualizovali s ohledem na nová omezení.

BRAND24

Stejným způsobem mohou přestat fungovat aplikace, které umožňují kompletní přístup k funkčnosti Twitteru – nová omezení, pokud správně chápu, nastavují limit na 100 tisíc „uživatelů“, kteří takovéto aplikace používají. Pro stávající aplikace je poskytnuta výjimka v podobě limitu nastaveného na dvojnásobek jejich stávajícího počtu uživatelů. Pokud aplikace získá větší počet uživatelů, bude muset žádat Twitter o povolení.

Twitter také nově zavádí certifikaci aplikací – ta bude povinná všude tam, kde bude aplikace předinstalována na mobilních telefonech, SIM kartách či na jakékoliv spotřební elektronice. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).