Hlavní navigace

Týden v DAB: očekávejte Šlágr Rádio, ČTÚ prohlašuje DAB za svou prioritu

21. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na rozhlasově digitálním poli se událo několik drobných, avšak zajímavých věcí. Jednotlivě sice nevydají na samostatnou zprávu, ale za zveřejnění rozhodně stojí.

Společnost RTI, která mj. v DAB+ vysílá stanice ČRo Radiožurnál, ČRo Plzeň či Rádio Beat, spustila pro vlastní, pouze digitálně šířené Rádio DAB Plus Top 40 zobrazování názvů skladeb. Stanice je koncipována jako hudební mix pro mladé.

V DAB multiplexu šířeném Towercomem z vysílače Bratislava–Kamzík vystřídal stanici Rádio Devín kanál Rádio Pyramída. Obě stanice patří slovenskému veřejnoprávnímu rozhlasu a televizi. Speciální Rádio Pyramída na rok nahrazuje Rádio Klasika a má nabídnout to nejlepší z tvorby Slovenského rozhlasu za posledních 90 let.


Autor: RTI

Šlágr TV hodlá v některém z českých a také slovenských digitálních multiplexů spustit rozhlasovou stanici Šlágr Rádio.

MMF24

Po Towercomu zkušebně vysílajícím DAB z vysílače Kamzík bude mít Slovensko nejspíše další DAB multiplex. Měla by ho v řádu měsíců spustit společnost Avis, která provozuje síť vysílačů DVB-T.

ČTÚ hodlá podle své pravidelné Měsíční monitorovací zprávy spolupracovat s Ministerstvem kultury na přípravě „Koncepce digitalizace vysílání Českého rozhlasu“, tedy na DAB, resp. nyní už DAB+. Jakmile bude koncepce dokončena, připraví podmínky pro výběrové řízení na kmitočty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).