Hlavní navigace

U Skylinku se objevilo upozornění na HD u ČT 24 a ČT:D

4. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO, NÁZOR: Naší redakci to sdělil čtenář s tím, že ho nalezl v programové nabídce EPG spolu s informací o dočasném přeladění SD kanálů.

AKTUALIZOVÁNO, 5. 7., 9:00 hod., výsledek vašich komentářů v diskusi: Převažující názor je ten, že se jedná pouze o nešťastně formulované upozornění. Například píšete: 

  • Je to univerzální upozornění přes všechny programy ČT. Rozhodně se z toho nedá usuzovat cokoliv o ČT24 HD (nick Malata1).
  • Tím HD Česká televize myslí MPEG-4 kompresi. Je to spíš popis pro laiky (bez nicku)
  • O tom vím už pár dní, přeladil jsem a žádné ČT 24 HD samozřejmě nenašel. Prostě když se neumí komunikovat s diváky… (nick rogue11)

Děkujem za spolupráci i pomoc s vysvětlením problému našemu čtenáři.

Právě jsem na programech ČT 24 a ČT D nalezl v EPG informaci: HD vysílání naladíte na 12 363 MHz, pol. V… a poté ještě informace o dočasném přeladění SD programů. Po proladění frekvence 12 363 se však programy ČT 24 HD ani ČT D HD nenaladily. Víte něco bližšího?

Jak vidíte z připojené, narychlo jednoduchým mobilem vyfocené fotografie (děkujeme i za ni), mluví se i o konci vysílání 7. 7. Zatím se nám žádné informace na toto téma zjistit nepodařilo. Faktem je, jak si můžete přečíst níže, že z původních předprázdninových, resp. prázdninových termínů přechodu na vysoké rozlišení u zmiňovaných kanálů, je vše u České televize odsunuto až na listopad.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Ředitel ČT Dvořák avizoval spuštění HD programů ČT 24 a ČT:D začátkem listopadu

Na webu České televize (viz odkaz Skylinku na snímku) jsme přes všechnu snahu také žádné další informace na téma HD u ČT 24 a ČT:D nenašli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).