Hlavní navigace

Ubisoftu hackli databázi, hesla opět v ohrožení

3. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ubisoft, známý například sérií her Assassin's Creed, Tom Clancy's či Far Cry, varuje uživatele před hacknutou databází. Unikla jména, e-mailové adresy a šifrovaná hesla.

Pokud snad máte u Ubisoftu online účet, zbystřete. Společnost varovala, že se neznámým útočníkům podařilo dostat do některých z jejich systémů a odtamtud získat databázi uživatelů. Ta tradičně obsahuje jména, e-mailové adresy a šifrovaná hesla. Podle Ubisoftu neobsahovala žádné platební informace.

Ve vyjádření (SECURITY UPDATE FOR ALL UBISOFT ACCOUNT HOLDERS) najdete pouze obecné řeči o „vyšetřování“, „relevantních autoritách“ a „obnovení integrity“ systémů, které byly kompromitovány. Bohužel chybí jakékoliv konkrétnější informace, byť ujišťují, že hack se netýká Uplay, ale nějakého „jiného“ online systému.

Ubisoft samozřejmě doporučuje změnu hesla v jejich systému, stejně tak jako změny hesla v dalších systémech, kde jste použili heslo stejné. Bohužel Ubisoft neuvedl ani, jakým způsobem byla hesla šifrována, a to ani přes opakované dotazy uživatelů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).