Hlavní navigace

Ubude přes 800 povinně provozovaných telefonních automatů

9. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V příštím kalendářním roce dojde k již dříve avizovanému dalšímu snížení povinně provozovaných veřejných telefonních automatů. Konkrétně jich Český telekomunikační úřad seškrtal 806 z celkových 7472 veřejných telefonních automatů. Neznamená to nutně, že všechny tyto automaty zmizí z ulic. Stát ale na jejich provoz nebude přispívat a Telefónica O2 už si bude moci o jejich osudu rozhodnout sama. Redukce povinně provozovaných veřejných telefonních automatů probíhá již v letošním roce. Důvodem je…

V příštím kalendářním roce dojde k již dříve avizovanému dalšímu snížení povinně provozovaných veřejných telefonních automatů. Konkrétně jich Český telekomunikační úřad seškrtal 806 z celkových 7472 veřejných telefonních automatů. Neznamená to nutně, že všechny tyto automaty zmizí z ulic. Stát ale na jejich provoz nebude přispívat a Telefónica O2 už si bude moci o jejich osudu rozhodnout sama. Redukce povinně provozovaných veřejných telefonních automatů probíhá již v letošním roce. Důvodem je zejména rozmach mobilních telefonů.

Záměr, podle kterého v příštím roce dojde ke zrušení povinně provozovaných veřejných telefonních automatů ve městech s více než dvaceti tisíci obyvateli, prezentoval Český telekomunikační úřad letos v létě. Už v tomto roce na jaře avizoval, že chce do roku 2011 dojít k cca šesti a půl tisícům veřejných telefonních automatů, na jejichž provoz stát přispívá. K tomuto číslu se tedy přiblíží již v příštím roce. (Zdroj: Měsíční monitorovací zpráva za září 2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).