Hlavní navigace

Události v regionech se vrací na ČT 1. Česká televize to oficiálně potvrdila

21. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
21. 3. 2011

Zpravodajská relace Události v regionech, která se od ledna vysílá pouze na tematickém kanálu ČT 24, se vrátí na plnoformátovou stanici ČT 1. V dnešním chatu s diváky to uvedl na webu mluvčí České televize Ladislav Šticha. Jaké další změny se chystají, nechtěl Šticha prozrazovat, diváci by se je v čas měli dozvědět. Ve vysílacím schématu se také objeví od 11. dubna seriál Život na zámku.

DOKUMENT: Programové schéma ČT 1 na 14. týden (PDF, 411 kB)

Události v regionech se opravdu vrací na ČT 1. Ukázalo se, že digitální pokrytí ještě není zcela dokonalé v příhraničních oblastech Moravy a diváci si přáli mít informace ze svých regionů na Jedničce. My jim chceme vyjít vstříc, potvrdil Šticha. Do podvečerního času se mají podle dnešních Lidových novin vrátit také Černé ovce a Testoviny. Tuto skutečnost potvrdil serveru DigiZone.cz i jeden z jeho zdrojů uvnitř veřejnoprávní­ho média.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: ČT 2 upravuje od dubna vysílací schéma. Vychází prý vstříc divákům

Události v regionech se okamžitě po přesunu na ČT 24 staly nejsledovanějším pořadem celého kanálu, ale mívaly jen mezi 200 a 300 tisíci diváky, kdežto na ČT 1 jich měly přes 600 tisíc a zajišťovaly Jedničce každodenní nárůst ve všedním podvečeru, což přesunem na ČT 24 skončilo a projevilo se to na celkovém celodenním podílu ČT 1. Diváci Jedničky dále nakonec přece jen uvidí seriál Arabela, který se však nebude vysílat v pátek, ale od 10. dubna bude nasazen místo nedělní reprízy Pošty pro tebe v 17:30.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).