Hlavní navigace

Udělování digitálních licencí se odkládá. Minimálně o dva týdny.

14. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 2. 2006

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nebude na probíhajícím čtvrtém letošním zasedání udělovat licence pro zemské digitální vysílání v přechodných sítích B a C. Agentuře ČTK to řekl předseda rady Petr Pospíchal s tím, že o případném udělování licencí radní rozhodnou na příštím jednání za dva týdny. Důvodem je nedostatečný počet přítomných.

Tipy C

Na zasedání je přítomno pouze osm členů rady, proto jsme se rozhodli, že rozhodování o licencích zařadíme pevně na první den následujícího zasedání rady, tedy na 28. února, uvedl pro ČTK Pospíchal. Ani to však neznamená, že by bylo možno s určitostí říci, jestli dojde k rozhodnutí, dodal. Aby rada mohla udělit nějakou licenci, muselo by pro některý z projektů hlasovat alespoň devět z třinácti členů vysílací rady.

Licenční řízení na obsazení programových pozic v multiplexech B a C probíhá od listopadu 2004. Rada chce v tendru přidělit jak oprávnění pro celoplošné vysílání, tak licence pro regionální stanice. Celkem by měla rada udělit mezi sedmi a dvanácti licencemi pro zemské digitální vysílání s platností na dvanáct let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).