Hlavní navigace

U:fon nabízí výhody za vyšší platby předem

7. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

U:fon představil nové tarify pro vysokorychlostní připojení k Internetu prostřednictvím jeho CDMA sítě, které doplňují dosavadní nabídku. V praxi ale nejde o nové tarify v pravém slova smyslu. Hlavní novinkou je, že tarif 3G Mobilní Internet s měsíčním paušálem ve výši 390 korun lze objednat i ve variantě, kde zákazník zaplatí dopředu paušál na celý rok. V tom případě si U:fon bude účtovat 3900 korun, takže de facto zákazník zaplatí jen za deset měsíců a zbylé dva má zdarma a navíc získá modem…

U:fon představil nové tarify pro vysokorychlostní připojení k Internetu prostřednictvím jeho CDMA sítě, které doplňují dosavadní nabídku. V praxi ale nejde o nové tarify v pravém slova smyslu. Hlavní novinkou je, že tarif 3G Mobilní Internet s měsíčním paušálem ve výši 390 korun lze objednat i ve variantě, kde zákazník zaplatí dopředu paušál na celý rok. V tom případě si U:fon bude účtovat 3900 korun, takže de facto zákazník zaplatí jen za deset měsíců a zbylé dva má zdarma a navíc získá modem také zdarma. Nadále je možné zvolit klasickou variantu s platbou paušálu každý měsíc. Obě možnosti se neliší v parametrech odebírané služby: rychlostním maximum činí 3,1 Mbit/s (download), operátorem udávaná běžná reálná rychlost je 400 až 700 kbit/s a FUP počítá s datovým limitem 8 GB na měsíc. Za příplatek je možné navýšení.

Od července je k dispozici i další nabídka předplaceného balíčku pro připojení k Internetu na bázi kreditu. Za 2900 korun lze koupit balíček s kreditem ve stejné výši, k němuž U:fon dodá zdarma modem. Platnost kreditu je 12 měsíců od prvního připojení, ale jakýmkoliv dobitím se platnost celého kreditu prodlužuje. Nadále je k dispozici předplacená sada za 1890 korun s kreditem 300 korun. Nabízené systémy zpoplatnění jsou u obou sad stejné: 29 korun za den (FUP s limitem 1 GB na den) nebo 9,90 za hodinu (FUP s limitem 1 GB na týden). Platí se jen za den/hodinu, kdy bylo vykonáno připojení k Internetu. Rychlost i v případě tarifů s kreditem platí ta výše uvedená. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).