Hlavní navigace

UMTS síť s HSDPA od Telefóniky O2 dorazila do Plzně

20. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telefónica O2 oficiálně oznámila spuštění plnohodnotné UMTS sítě v Plzni. K dispozici je i technologie HSDPA pro rychlé mobilní připojení k Internetu. Tamní zákazníci si od dnešního dne do konce března mohou aktivovat speciální datový tarif za 600 korun měsíčně namísto obvyklých 832 korun měsíčně. Při podpisu smlouvy na 24 měsíců plzeňským klientům Telefónica O2 poskytne za symbolickou korunu modem USB Stick Huawei E160, který vedle HSDPA podporuje i GPRS nebo EDGE. Běžná nedotovaná cena činí 1…

Telefónica O2 oficiálně oznámila spuštění plnohodnotné UMTS sítě v Plzni. K dispozici je i technologie HSDPA pro rychlé mobilní připojení k Internetu. Tamní zákazníci si od dnešního dne do konce března mohou aktivovat speciální datový tarif za 600 korun měsíčně namísto obvyklých 832 korun měsíčně. Při podpisu smlouvy na 24 měsíců plzeňským klientům Telefónica O2 poskytne za symbolickou korunu modem USB Stick Huawei E160, který vedle HSDPA podporuje i GPRS nebo EDGE. Běžná nedotovaná cena činí 1 895 korun včetně DPH.

Telefónica O2 doposud provozovala plnohodnotnou síť třetí generace jen v Praze, Brně a okolí. Do konce tohoto roku však plánuje rozšířit pokrytí signálem do dalších patnácti měst. V prvním pololetí tohoto roku by se UMTS sítě měli dočkat zákazníci v Ostravě, Olomouci, Českých Budějovicích a Ústí nad Labem. V horizontu dvou let pak operátor slibuje mobilní připojení o rychlosti až 7,2 Mbit/s. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).