Hlavní navigace

ÚOOÚ zkoumá míru provinění eBanky

12. 3. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

eBanka se provinila proti ochraně osobních údajů. Nutila zaměstnance, aby jí předávali telefonní čísla příbuzných a známých. Předseda ÚOOÚ Karel Neuwirt loni tvrdil, že eBanka zaplatí pokutu, která bude úměrná tomu, jak lidé bankovní instituci důvěřují. Pak se ale nechal zastrašit a tvrdí, že jde vlastně o nepovedenou marketingovou kampaň. Bude se omlouvat i za to? Nezákonně získané osobní údaje během kampaně bance přivedly dvojnásobek nových klientů oproti normálu. Byla to úspěšná kampaň. Být…

eBanka se provinila proti ochraně osobních údajů. Nutila zaměstnance, aby jí předávali telefonní čísla příbuzných a známých. Předseda ÚOOÚ Karel Neuwirt loni tvrdil, že eBanka zaplatí pokutu, která bude úměrná tomu, jak lidé bankovní instituci důvěřují. Pak se ale nechal zastrašit a tvrdí, že jde vlastně o nepovedenou marketingovou kampaň. Bude se omlouvat i za to? Nezákonně získané osobní údaje během kampaně bance přivedly dvojnásobek nových klientů oproti normálu. Byla to úspěšná kampaň. Být já Neuwirt zohledním to ve výši pokuty - nezákonné jednání se nemá vyplácet. Kde máte účet? (iHNed)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).