Hlavní navigace

UPC kupuje regionálního poskytovatele Forcom Net

12. 5. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Česká tisková kancelář přinesla informacib, že největší kabelový operátor v zemi, kterým je společnost UPC, koupí firmu Forcom Net nabízející služby kabelové televize a vysokorychlostního internetového připojení v Olomouci, Českém Těšíně, Brandýse nad Labem, Orlové, Krnově a v několika dalších městech. Není to velký nákup. Důvodem je vylepšení a zahušťování sítí, řekl pro ČTK František Malina, tiskový mluvčí UPC. Cena, za kterou UPC kupuje dva padesátiprocentní podíly, nebyla zveřejněna. Počet…

Česká tisková kancelář přinesla informacib, že největší kabelový operátor v zemi, kterým je společnost UPC, koupí firmu Forcom Net nabízející služby kabelové televize a vysokorychlostního internetového připojení v Olomouci, Českém Těšíně, Brandýse nad Labem, Orlové, Krnově a v několika dalších městech. Není to velký nákup. Důvodem je vylepšení a zahušťování sítí, řekl pro ČTK František Malina, tiskový mluvčí UPC. Cena, za kterou UPC kupuje dva padesátiprocentní podíly, nebyla zveřejněna. Počet klientů firmy Forcom Net se podle ČTK počítá řádově na tisíce. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) už transakci posvětila.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).