Hlavní navigace

UPC od ledna zdraží, prý kvůli zkvalitňování sítě

24. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stejně jako před dvěma lety je tu změna ceníku největšího kabelového operátora. A stejně jako posledně směrem vzhůru.

Víceméně kosmetické změny, ale v době zlevňování razí UPC novátorský trend. „Abychom i do budoucna byli schopni udržet tento vysoký standard, dochází ke zkvalitňování naší sítě. Vzhledem k těmto skutečnostem dojde od 1. 1. 2015 k navýšení ceny za využívání služby UPC Internet, a to až o 4,2 %. Tato částka vám bude poprvé účtována na začátku vašeho nového zúčtovacího období po 1. 1. 2015,“ píše šéf firmy Frans-Willem de Kloet v dopise zákazníkům, jichž se změna dotkne. Na novinku upozornil server Živě.cz.

Změny se týkají v podstatě všech tarifů, a to i těch kombinovaných. Navýšení se pohybuje v rámci korun až desetikorun. Podle firmy ale mají všichni, kdo s novými cenami nesouhlasí, možnost do konce roku odstoupit bez sankcí od smlouvy. 

Nový ceník, který začne platit od ledna 2015, už je na stránkách firmy ve speciální sekci s informacemi o nových podmínkách

Tipy C

UPC letos prochází velkými změnami. Absorbovalo několik bývalých zaměstnanců z O2 a nedávno spustilo i službu Horizon GO, která umožňuje sledovat živé vysílání přes internet. Pustilo se tak na hřiště, kde se opět utká s O2 nebo T-Mobilem. 

"V roce 2015 plánujeme růst investic ještě zrychlit a uvést na trh novou platformu Horizon. Česká republika se tak stane teprve pátou zemí v Evropě, kde bude tato služba představena. Dále budeme investovat do modernizace optické sítě a výměny starších modemů a set-top-boxů za nové,“ dodává de Kloet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).