Hlavní navigace

Upravené logo Apple na paměť Steva Jobse se stalo hitem

7. 10. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Smrt Steva Jobse přinesla obrovské množství reakcí od lidí. Před prodejny Apple kladou lidé květiny, zapalují zde svíčky. Zřejmě nejčastěji sdíleným výtvorem se ale stalo upravené logo Apple, kde v profilu vykousnutého jablka je silueta tváře Steva Jobse. Autorem je devatenáctiletý Jonathan Mak, student designu z Hong Kongu. Rozhovor s ním udělal Reuters. Logo se mezi tím dostalo nejenom do Twitterových ikonek hvězd jako Ashton Kutcher, ale také na trička či hrníčky prodávané přes eBay.

Smrt Steva Jobse přinesla obrovské množství reakcí od lidí. Před prodejny Apple kladou lidé květiny, zapalují zde svíčky. Zřejmě nejčastěji sdíleným výtvorem se ale stalo upravené logo Apple, kde v profilu vykousnutého jablka je silueta tváře Steva Jobse.

Apple logo se siluetou Steva Jobse

Autorem je devatenáctiletý Jonathan Mak, student designu z Hong Kongu. Rozhovor s ním udělal Reuters. Logo se mezi tím dostalo nejenom do Twitterových ikonek hvězd jako Ashton Kutcher, ale také na trička či hrníčky prodávané přes eBay.

Dobrý nápad na paměť Steva Jobse jako vyjádření toho, kdo a co byl. A okamžité uplatnění nápadu a zviditelnění autora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).