Hlavní navigace

Ústecko bez ADSL (+ vyjádření)

9. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V neděli před polednem na Ústecku a Teplicku nastal výpadek ADSL služeb od Českého Telecomu (nově Telefónica O2). Krátce po 14. hodině se lze již připojit. Aktualizováno 10. července v 21:38: Ani skoro po dvou dnech se nám nepodařilo od Telefónicy O2 (Českého Telecomu) získat k výpadku žádné oficiální stanovisko, ani podrobnější informace o jeho příčinách. Pracovnice infolinky nám však potvrdila, že nešlo o plánovaný výpadek, ale o poruchu, která zasáhla značnou část severu České republiky.…

V neděli před polednem na Ústecku a Teplicku nastal výpadek ADSL služeb od Českého Telecomu (nově Telefónica O2). Krátce po 14. hodině se lze již připojit.

BRAND24

Aktualizováno 10. července v 21:38: Ani skoro po dvou dnech se nám nepodařilo od Telefónicy O2 (Českého Telecomu) získat k výpadku žádné oficiální stanovisko, ani podrobnější informace o jeho příčinách. Pracovnice infolinky nám však potvrdila, že nešlo o plánovaný výpadek, ale o poruchu, která zasáhla značnou část severu České republiky. Průměrná přenosová rychlost je po výpadku stejná jako před ním, což jen potvzruje, že se nejednalo o upgrade infrastruktury.

Aktualizováno 11. července v 16:24: Konečně se nám od operátora dostalo oficiálního vyjádření: Porucha obsluzneho HW byla zpusobena softwarovou chybou – byl proveden okamzity zasah technika na miste, vypadek trval 71 minut, od 12:27 do 13:38. Odstraneni vypadku probehlo v kratke dobe. Odstraneni SW chyby ve spolupraci s dodavatelem je jiz v behu, dodavatel zarucil, ze vypadky se nebudou opakovat..

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).