Hlavní navigace

V kauze Tojecool.cz padla první žaloba. Na nás...

4. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Události kolem webu Tojecool.cz nabírají na obrátkách a padla první žaloba. Na nás. Mimo jiné jsme měli vzbuzovat nenávist proti právníkům. Páteční žert? Ale kdeže, chce se po nás rovný milion…

Dne 21. března 2012 vyšel na Lupě článek z pera Daniela DočekalaToJeCool.cz za dva miliony ale vůbec není cool“. O měsíc později byla na Internet Info a Daniela Dočekala jako soukromou osobu podána žaloba na ochranu osobnosti Adamem Černým, jehož jméno se objevuje ve spojení s firmami, které se dostaly do blízkosti zakázky Středočeského kraje na web Tojecool.cz. Adam Černý v ní žádá stažení inkriminovaných článků na serverech Lupa.cz a Pooh.cz, zveřejnění omluvy a zaplacení částky jeden milion korun českých. 

Na vznik webu Tojecool.cz a kritiku Středočeského kraje kvůli plýtvání jako první poukázal Český rozhlas. Daniel Dočekal tuto informaci dále rozpracoval a získal dodatečná fakta o pozadí této veřejné zakázky. Informace publikoval na svém webu Pooh.cz a na serveru Lupa.cz. 

Záhy po zveřejnění článku na serveru Lupa.cz jsme obdrželi od Adama Černého výzvu k odstranění článku, což jsme bez faktů, které by svědčily o našem pochybení, pochopitelně neudělali. Proto byla z jeho strany podána výše zmiňovaná žaloba, kterou vám tímto předkládáme k přečtení. 

Žaloba Tojecool.cz (PDF 1,4 MB)

Faktů, které by objasňovaly podmínky veřejné zakázky na web Tojecool.cz, v ní nenaleznete mnoho. Podobně skoupý na konkrétní informace je nadále i Středočeský kraj, kterému jsme museli zaplatit téměř 2000 Kč, abychom mohli požádat o konkrétní informace o této veřejné zakázce podle zákona o svobodném přístupu k informacím, a v tuto chvíli na odpověď čekáme.

UX DAy - tip 2

O dalším průběhu kauzy vás přirozeně budeme informovat.  

Společnost Internet Info má dlouholeté zkušenosti se snahami komerčních subjektů zasahovat do obsahu, který se na stránkách jejích serverů objevuje. Snad nejznámější kauzou je spor mezi realitní kanceláří Prolux a serverem Měšec.cz o odstranění diskuse, v níž byla společnost Prolux uživateli serveru kritizována. Společnost Internet Info v odvolací instanci tento soud vyhrála.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).