Hlavní navigace

V Pardubicích budou na některých zastávkách MHD hotspoty

2. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na vybraných zastávkách městské hromadné dopravy v Pardubicích se budou moci cestující připojit k Internetu přes WiFi. Pardubický dopravní podnik plánuje spuštění přístupových bodů v deseti až patnácti lokalitách. Půjde o zastávky v centru města, na velkých sídlištích a také na točnách, kde se sbíhá více linek. Agentuře ČTK to řekl Tomáš Pelikán, ředitel Dopravního podniku města Pardubic a.s. Délka připojení bude časově omezena. Pardubická karta prý svým držitelům nabídne výhodnější podmínky…

Na vybraných zastávkách městské hromadné dopravy v Pardubicích se budou moci cestující připojit k Internetu přes WiFi. Pardubický dopravní podnik plánuje spuštění přístupových bodů v deseti až patnácti lokalitách. Půjde o zastávky v centru města, na velkých sídlištích a také na točnách, kde se sbíhá více linek. Agentuře ČTK to řekl Tomáš Pelikán, ředitel Dopravního podniku města Pardubic a.s. Délka připojení bude časově omezena. Pardubická karta prý svým držitelům nabídne výhodnější podmínky pro připojení. Jde o čipovou kartu, která může plnit roli elektronické peněženky nebo tzv. lítačky.

Kdokoliv, kdo bude na zastávce, může se posadit na lavičku, zapnout notebook nebo mobil a připojit se. Myslím, že se novinka ujme, uvedl Tomáš Pelikán pro ČTK. Hotspoty mají být spuštěny na jaře. Pardubický dopravní podnik také testuje nový e-shop, přes který by si cestující mohli dobíjet elektronické peněženky nebo nakupovat časové jízdenky. E-shop se aktuálně testuje a zprovozněn by dle informací ČTK měl být do konce první půlky tohoto roku. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).