Hlavní navigace

V Přelouči nefungují policejní kamery, může za to digitální televize?

12. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 2. 2009

Městská policie v Přelouči se aktuálně potýká s vážným problémem. Podle regionální přílohy MF DNES pro Pardubický kraj má k dispozici dvanáct kamer, z nichž však funguje pouze polovina. Jedním z důvodů, proč je šest z nich nyní nefunkčních, by mohla být i skutečnost, že je ruší vysílání digitální televize. Alespoň si to myslí velitel městských strážníků Martin Karabec. Může to být digitální televize, internet nebo cokoli jiného. Budeme moudřejší až po měření Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), uvedl pro dnešní vydání listu.

Situace je podle něj taková, že kamery sice situaci na ulicích snímají, ale nejdou ovládat, takže např. není poznat, jaké jsou poznávací značky aut, která po náměstí projíždějí. Bez obsluhy kamer jsme jako bez ruky. Když nás poprosí o spolupráci kolegové o přesnější záznam z našich kamer, moc jim nepomůžeme, řekl také velitel městských strážníku v Přelouči. Jak uvedla tisková mluvčí města Jiřina Hutlová, na místo budou muset dorazit technici z ČTÚ, aby zjistili zdroj rušení, který se doposud nepodařilo najít. Úmyslné zavinění je však podle Hutlové nepravděpodobné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).