Hlavní navigace

V únoru bylo alokováno nejvíce IPv6 prefixů v historii

7. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V únoru bylo přiděleno přibližně 32 milionů IPv4 adres. Je to méně než v lednu, ale stále se jedná o nadprůměrné číslo. Nejvíce adres spotřeboval jako obvykle region Asia-Pacific a to zhruba 22,6 milionu. Na druhém místě skončila s velkým odstupem Severní Amerika s 5,3 miliony. Evropský region obsadil třetí místo s 3,5 miliony registrovaných adres.

V únoru bylo přiděleno přibližně 32 milionů IPv4 adres. Je to méně než v lednu, ale stále se jedná o nadprůměrné číslo. Nejvíce adres spotřeboval jako obvykle region Asia-Pacific a to zhruba 22,6 milionu. Na druhém místě skončila s velkým odstupem Severní Amerika s 5,3 miliony. Evropský region obsadil třetí místo s 3,5 miliony registrovaných a­dres.

Autor: CZ.NIC

V únoru bylo také alokováno 380 IPv6 prefixů, což je prozatím nejvíce v historii. Jak je vidět, vyčerpání IPv4 adres v registru IANA skutečně probudilo mnohé dosud spící správce a donutilo je ke zvýšené aktivitě v zavádění IPv6. Alokace jsou jakýmsi předvojem skutečného zavádění IPv6, takže doufejme, že dojde k podobné akceleraci i u jednotlivých poskytovatelů služeb, a že budeme brzy zavaleni nabídkou připojení po IPv6 i jednotlivých IPv6 webů a ostatních služeb, prohlásil v této souvislosti Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Autor: CZ.NIC

Zdroj: blog CZ.NIC

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).