Hlavní navigace

Včera proběhlo slavnostní udělování cen studentského Oskara

23. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Academy of Motion Picture Arts and Science
UVNITŘ VIDEO – Stříbrnou cenu v kategorii „Nejlepší zahraniční film“ získal německý snímek Am Ende der Wald, ve kterém si zahráli i čeští herci.

Jaromíra Mílová, dlouholetá herečka Národního divadla, nyní v angažmá v Městském divadle Kladno, a Jakub Koudela, čerstvý absolvent DAMU, nyní v angažmá v městském divadle Most, přijali roli ve filmu právě kvůli zajímavému scénáři.

Film Am Ende der Wald je z prostředí česko-německých hranic, kudy se do Německa údajně pašuje pervitin. Mladá policistka Elke se společně se svým kolegou ocitnou na hlídce a při rutinní dopravní kontrole jeden mladý Čech odmítá poslouchat jejich pokyny a je následně v afektu policistkou zastřelen. Elke je suspendována a upadne do hlubokých pocitů viny. Když už jí to začne přerůstat přes hlavu, rozhodne se jet do České republiky a navštívit rodinu zastřeleného.

Bakalářský absolventský film Am Ende der Wald, nebo také Where the woods end, režíroval Felix Ahrens a je dlouhý 30 minut.

Cenu Studentský Oscar (Student Academy Awards) uděluje od roku 1972 americká Akademie filmového umění a věd a z českých filmařů ji získal Jan Svěrák v roce 1989 za snímek Ropáci.

BRAND24

Letos se o ni ucházelo 1749 filmů z 286 zemí, včetně českého filmu Furiant (video níže). Zlato získal německý film „Invention of Trust” režiséra Alexe Schaada.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).