Hlavní navigace

Ve Spojeném království řeší, jak digitalizovat místní TV

14. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 2. 2007

Budeme v digitální éře šířit lokální televize v národních multiplexech, nebo pro ně použijeme jen místní vysílače? kladou si otázku úřadníci britského regulačního orgánu Ofcom. Dokument Digital Dividend Review (Zpráva o digitální dividendě) vidí na každé ze dvou možností její pro a proti.

ebf - partner 1

Pokud místní televize dostanou prostor v národních multiplexech, bohatě se rozšíří jejich pokrytí a budou vysílat i do oblastí, kterým se zpravodajsky nevěnují. Na druhou stranu ale nebudou moci nabídnout plný textový informační servis, pro který má služba elektronického průvodce programem (EPG) předpoklady. Využití vlastních vysílačů samozřejmě znamená pro televize menší pokrytou oblast než v první variantě, prostoru pro servisní informace je tu ale více. Průzkum Ofcomu ukázal, že ve Spojeném království je dost frekvencí, aby zde mohly místí programy vysílat ze 40 až 80 transpondérů.

Shodou okolností právě včera regulační úřad obdržel lokální Milestone TV žádost na zveřejnění plánu převedení místních televizí do DVB-T. Milesone TV provozuje dva programy v Oxfordu a Southamptonu a Ofcom jí už dříve prodloužil licence do roku 2011.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).