Hlavní navigace

Ve vyhledávání Seznamu před volbami vede Schwarzenberg nad Zemanem

23. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Seznam.cz
Zájem o hledání informací o Karlu Schwarzenbergovi je na Seznamu násobně vyšší, než hledání o Miloši Zemanovi. Seznam tato data nabízí ke srovnání v hezké infografice.

Pokud by se na výsledek prezidentské volby dalo usuzovat podle toho, jak moc internetoví uživatelé hledají informace o jednotlivých kandidátech, měl by Karel Schwarzenberg vítězství v kapse. V době od 13. do 21. ledna ve statistice vyhledávání Seznamu vedl přímo drtivě.

K vítězství mu zřejmě pomohlo neumělé notování státní hymny na tiskové konferenci po prvním kole – výrazy „schwarzenberg hymna“ nebo „schwarzenberg zpívá hymnu“ totiž vévodí seznamu souvisejících slov, které lidé v souvislosti s jeho jménem na Seznamu hledali. 

U Miloše Zemana je na prvním místě výraz „zeman na hrad“ a populární je zřetelně i Zemanova dcera („zeman dcera“ či „zemanova dcera“).


Autor: Seznam.cz

Zdroje: Blog Seznamu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).