Hlavní navigace

Ve Windows XP je vážná zranitelnost, záplata zatím chybí

1. 6. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Microsoft upozornil uživatele na zatím neošetřenou zranitelnost v DirectShow, která se týká Windows 2000/XP a Windows Server 2003. Uživatelé Windows Vista a Windows Server 2008 mají být v bezpečí, stejně tak uživatelé veřejných testovacích verzí Windows 7. Problém je se zpracováním videa ve formátu QuickTime. Jak již bylo řečeno, záplata zatím není k dispozici. Microsoft jako jedno z dočasných řešení radí odregistrování knihovny quartz.dll nebo alespoň vypnutí parsování QuickTime obsahu v…

Microsoft upozornil uživatele na zatím neošetřenou zranitelnost v DirectShow, která se týká Windows 2000/XP a Windows Server 2003. Uživatelé Windows Vista a Windows Server 2008 mají být v bezpečí, stejně tak uživatelé veřejných testovacích verzí Windows 7. Problém je se zpracováním videa ve formátu QuickTime. Jak již bylo řečeno, záplata zatím není k dispozici. Microsoft jako jedno z dočasných řešení radí odregistrování knihovny quartz.dll nebo alespoň vypnutí parsování QuickTime obsahu v quartz.dll. To lze provést automaticky kliknutím na tlačítko „Fix it“ v patřičném článku znalostní báze na webu Microsoftu. Podrobnosti o povaze zranitelnosti nabízí Security Advisory 971778.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).