Hlavní navigace

Vedení ČT obchází zákon, usnesla se senátní mediální komise

6. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2007

Řešení, které zvolil generální ředitel České televize Jiří Janeček v případě milicionářské minulosti bývalého vrchního a programového ředitele ČT Františka Lamberta, je obcházením zákona. Na dnešním zasedání se na tom jednomyslně shodli členové senátní mediální komise. Zároveň konstatovali, že uzavřené jednání Rady ČT o kauze Lambert, ke kterému došlo 21. února, nebylo na místě.

BRAND24

Senátorům se rovněž nelíbí, že Rada ČT nemůže kvůli současnému znění manažerské smlouvy Jiřího Janečka pokutovat za dlouhodobé a soustavné porušování zákona, ke kterému došlo, když tři a půl roku ponechal Lamberta ve funkcích, jež vykonával v rozporu se zákonem. Místopředseda komise Milan Špaček (KDU-ČSL) podle serveru Česká média předložil právní analýzu, podle níž se na Lamberta jako finančního ředitele už lustrační zákon nevztahuje. Týká se pouze generálního ředitele ČT a ředitelů brněnského a ostravského studia ČT.

Komise také vyzvala Jiřího Janečka, aby se jasně vyjádřil v otázce odpovědnosti za tři a půl roku trvající protiprávní stav a jaké z ní vyvodí důsledky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).