Hlavní navigace

Veletrh CES 2017: HDMI Forum uvedlo specifikaci HDMI 2.1, TP-Link router pro video ve 4K

6. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Netgear
Vedle toho společnost Netgear, pod jménem Arlo Baby, představila nové bezdrátové monitorovací kamery do dětských pokojů. K vidění má být i HDMI 2.1.

Gigabitový bezdrátový router (směrovač) TP-Link Archer-C2300 MU-MIMO je určen pro přenos videa v rozlišení Ultra HD (4K) a hraní náročných síťových her. Dovoluje nastavit prioritu videa, her a dalšího obsahu nebo vyhradit kapacitu pro nejčastěji užívaná zařízení. Maximalizovat přenosový výkon se snaží i tím, že každému zařízení přidělí co nejoptimálnější pásmo.

Netgear Nighthawk S8000 (GS808E) určený pro multimediální a herní sítě v sobě kombinuje vlastnosti přepínače (switche) a Wi-Fi směrovače, routeru, Nighthawk. Zabudováno je osm gigabitových portů, přičemž každý z nich lze konfigurovat zvlášť. V případě potřeby připojení datově ještě náročnějšího zařízení je možné čtyři z rozhraní propojit a dosáhnout tak rychlosti až 4 Gb/s.

NAPSALI JSME: V Las Vegas začala světová elektronická událost číslo 1, veletrh CES 2017

Veletrh CES 2017: OLED bez reproduktorů a překvapení jménem QLED

ebf - partner 1

HDMI Forum představilo specifikaci rozhraní HDMI 2.1, která podporuje přenos videa až do rozlišení Ultra HD (4K, 120 Hz), resp. Ultra HD (8K, 60 Hz), dynamické HDR a mj. vyšší přenosovou rychlost dat až 48 Gb/s. Verze je ale také zpětně kompatibilní s dřívějšími specifikacemi.

Bezdrátová monitorovací kamera Arlo Baby je určená pro monitoring nejmenších členů rodiny. Zvládá obraz v rozlišení Full HD (1080p), má infračervený systém nočního vidění, obousměrné audio a také pohybové a zvukové senzory (zdůraznit by měla i pláč) či senzory sledující teplotu, vlhkost a ovzduší. Součástí kamery je hudební přehrávač a noční lampička. Snímaný obraz si promítnete i na mobilním telefonu. Kamera na veletrhu CES 2017 získala ocenění za inovaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).