Hlavní navigace

Velká pardubická je jediný sportovní přenos, který ČT letos nabídla v HD

12. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 10. 2009

První a zároveň poslední letošní sportovní přenos nabídla v neděli Česká televize ve svém experimentálním HD vysílání programu ČT 1, které je dostupné na satelitu, u vybraných kabelových a IPTV operátorů a v DVB-T multiplexu 4 společnosti Telefínica O2. ČT včera ve svém vysílání nabídla Velkou pardubickou na programu ČT 1, aby přenos mohla vysílat i ve vysokém rozlišení. Další podobné události ale přijdou až po novém roce, kdy ČT zpřístupní mix svých čtyř programů v HD.

Doménou vysílání na HD kanálu by po novém roce měl být právě sport. HD produkce by se vedle prvního programu měla odehrávat zejména na sportovním kanále. Potrvá ale ještě několik let, než nativní HD tvorba zaujme většinovou plochu programu, nebo veškerý program jednoho kanálu, byť složeného z kombinace více programů, řekl serveru Digizone.cz technický ředitel České televize Rudolf Pop.

ROZHOVOR: Rudolf Pop: HD kanál České televize nabídne kvalitu, ne kvantitu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).