Hlavní navigace

Velké změny ve zpravodajství naplánovala slovenská Joj na 1. ledna, přijde i HD

16. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Joj-ka bude vůbec poslední velkou slovenskou televizní skupinou, která se svým zpravodajstvím přechází do HD rozlišení. Všechny v něm však začaly vysílat až letos.

Významné změny ve svém zpravodajství naplánovala na 1. ledna příštího roku slovenská televize Joj. Nepůjde přitom pouze o přechod ze standardního do vysokého rozlišení (HDTV), ale i některé další novinky. Změní se například i vizuál. TV Joj se taktéž vrátí i k původnímu jednoduchému označení zpravodajské relace, tedy Noviny. Od Nového roku se také můžeme těšit na příjemnější a teplejší modrou barvu pozadí, která vystřídá někdejší červenou barvu. Krimi se oddělí od ostatního zpravodajství do sytější červené. Chybět nebude ani „mapa světa“ pod logem, informovala televize.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Televize Joj začne vysílat zpravodajství v HD, plánuje expanzi na satelit

Joj-ka bude vůbec poslední velkou slovenskou televizní skupinou, která se svým zpravodajstvím přechází do HD rozlišení. Zajímavostí přitom je, že všechny plnoformátové kanály našich východních sousedů začaly ve vysoké kvalitě obrazu vysílat až v letošním roce. Jako první HD kvalitu nasadil veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), několik měsíců po něm pak komerční Markíza. Oba programy jsou dostupné například prostřednictvím satelitu Astra 3B. V České republice vysílají ve vysokém rozlišení své zpravodajství Česká televize a již několik let také komerční Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).