Hlavní navigace

Viacom, provozovatel MTV, blokuje Google TV

23. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google TV na domácím trhu ve Spojených státech dál čelí odporu televizních stanic, které nechtějí pro tuto platformu poskytovat exkluzivní obsah a blokují i přehrávání celých epizod svých pořadů a seriálů, které jsou běžně přístupné na jejich webových stránkách. Nově Google TV bojkotuje i Viacom, jenž stojí za televizemi MTV, Comedy Central a BET.

Google TV na domácím trhu ve Spojených státech dál čelí odporu televizních stanic, které nechtějí pro tuto platformu poskytovat exkluzivní obsah a blokují i přehrávání celých epizod svých pořadů a seriálů, které jsou běžně přístupné na jejich webových stránkách. Nově Google TV bojkotuje i Viacom, jenž stojí za televizemi MTV, Comedy Central a BET.

Viacom také blokuje přehrávání kompletních pořadů z archivu na webových stránkách televizí z prohlížeče Google TV. Uživatelům osobních počítačů je nadále zpřístupňuje. Připojuje se tak k televizním společnostem ABC, NBC, CBS a Fox. Otázkou tedy je, jestli Google TV bez profesionálního obsahu vůbec prorazí. Videa z YouTube situaci zřejmě nezachrání.

Zdroj: The Washington Post

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).