Hlavní navigace

Pět procent českých zákazníků navštěvuje e-shopy přes mobil či tablet

5. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Velikostí se český a americký trh online nakupování nedá srovnat. Co ale společného mají, jsou trendy a vývoj v uživatelském chování. To, co aktuálně řeší Amazon a eBay, bude zanedlouho denním chlebem i českých hráčů. EBay Mobile má v současné době více než 65 milionů stažení z eBay mobilních aplikací napříč platformami, což představuje meziroční nárůst o 113 %. A co na to český internet? Podle dat nákupního rádce Heureka.cz navštěvuje e-shopy přes svůj mobil nebo tablet 5,2 % zákazníků.

Velikostí se český a americký trh online nakupování nedá srovnat. Co ale společného mají, jsou trendy a vývoj v uživatelském chování. To, co aktuálně řeší Amazon a eBay, bude zanedlouho denním chlebem i českých hráčů.

EBay Mobile má v současné době více než 65 milionů stažení z eBay mobilních aplikací napříč platformami, což představuje meziroční nárůst o 113 %. A co na to český internet? Podle dat nákupního rádce Heureka.cz navštěvuje e-shopy přes svůj mobil nebo tablet 5,2 % zákazníků.

Číslo možná na první pohled malé, ale je jisté, že poroste a dost možné, že ze všech ukazatelů vývoje české e-commerce dokonce nejrychleji. Je na to české online obchodování připravené? Dá se přes sociální sítě efektivně prodávat? A jsou online platby skutečně na vzestupu? Na vše odpoví František Peterka z Allegro Group CZ už v zítra na konferenci Czech Internet Forum 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).