Hlavní navigace

Video Internet Forum 2012 nahlédne pod pokličku internetových videoték televizí

6. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Druhý ročník konference, která navazuje na kulaté stoly DigiZone.cz o digitalizaci, proběhne už v úterý 19. června v pražském kině Atlas na Florenci

Neokrádají se televize o diváky, když jim nabízí pořady, filmy a seriály i v internetových archivech, kde si je může divák přehrát, kdy se mu zachce? A když už to dělají, dokážou na takových videotékách vydělat dost peněz, aby pokryly ztráty z klasické televizní reklamy, které jim vznikají odlivem diváků od klasického vysílání k internetovým videotékám? To bude jedno z hlavních témat druhého ročníku odborné konference Video Internet Forum 2012, kterou v úterý 19. června 2012 pořádá v pražském kině Atlas na Florenci server DigiZone.cz a jeho sesterský magazín Lupa.cz.

CHCETE SE ZÚČATNIT? Program a online registrace na Video Internet Forum 2012

Půldenní konference je rozdělena do tří tematických bloků, z nichž první se zaměří právě na internetové archivy televizí a videotéky, ať už placené nebo neplacené. V diskusi moderované šéfredaktorem serveru DigiZone.cz Janem Potůčkem vystoupí zástupci všech hlavních videoték na českém trhu – Voyo.cz od televize Nova, iVysílání.cz od České televize, Prima Play od FTV Primy, Stream.cz a Mixer.cz od portálu Seznam.cz a Topfun.cz. Diskutovat budou mimo jiné o ideálním obchodním modelu těchto služeb a jejich dostupnosti.

S tématem videoték souvisí i druhý blok konference, nazvaný „Zpětný kanál jako nepostradatelná součást TV služeb?“. Zaměří se aktuální problém většiny poskytovatelů kabelové televize v Česku: totiž že obyčejná kabelovka zákazníkům už nestačí a požadují přístup k moderním službám, jako je TimeShift, tedy zastavení reálného vysílání a opětovné puštění ve chvíli, kdy si to divák přeje, přístup k internetu přes televizní obrazovku nebo využívání výše zmíněných videoték a archivů televizí přímo přes televizor a nikoli jen na počítači.

KL24

S internetovými videotékami a zpětným kanálem u kabelových televizí souvisí i téma autorských práv na internetu. Těm se bude věnovat třetí blok konference, nazvaný „Autorská práva: kladivo na úložiště dat?“. V diskusi se utkají zastánci tvrdé linie, kteří chtějí tvrdě potírat jakékoli nelegální sdílení pirátských kopií filmů, seriálů a televizních pořadů, s příznivci liberálnějšího postoje a provozovateli legálních videoték. Podrobnosti o celém programu a přednášejících naleznete na této stránce.

Oproti loňskému prvnímu ročníku Video Internet Fora je letošní konference půldenní, začíná ve 13:00 hod. a předpokládaný konec je naplánovaný na 16:30. Pokud se chcete této akce zúčastnit, máte ještě možnost se zaregistrovat prostřednictvím tohoto formuláře.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).