Hlavní navigace

Video On Line prodán!

4. 9. 1998
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Tak už je to potvrzené přímo od zdoje – Video On Line má nového majitele. A ví se, kdo jím je.

Oním šťastlivcem, který zakoupil společnost Video On Line – Czech On Line, a. s., se stal fond rizikového kapitálu DBG Osteuropa-Holding. Podle prohlášení VOL je tato „investice DBG do Czech On Line v souladu se strategií fondu – investovat do společností s výjimečnými pracovníky a vysokým růstovým potenciálem“. Dále se v textu praví, že s DBG budou „pokračovat v poskytování kvalitních internetových služeb za přijatelné ceny“, tedy jinými slovy po technické stránce ani v marketingu nedojde k žádným převratným změnám.

Velkou neznámou tedy zůstává už jen cena, za kterou tento fond Video On Line koupil. Vzhledem k subjektu kupujícího bych řekl, že ona spekulativní částka kolem $1.000.000 je velice pravděpodobná a není IMHO ani nijak přehnaná.

Jak tato koupě prospěje zákazníkům VOL budeme moci posoudit až v dlouhodobém horizontu. První vlaštovka (která ovšem, jak známo, jaro nedělá) už tu je. Koncem září Video On Line slibuje upgradovat svoji mezinárodní linku na 4 Mbps, což je dnes vzhledem k velikosti VOL a množství přenášených dat spíše nutná investice. Nicméně je tu a to je potěšitelné.

Kromě toho se VOL prý bude zabývat i vylepšováním své vnitřní sítě, tj. upgraduje linky do jednotlivých přípojných bodů. Nevím, jestli tyto investice nějak souvisí s prodejem (IMHO spíš ano), ale jisté je, že na změnách vydělává zákazník, a to je vždy velmi pozitivní.

Když už jsem se zmínil o zákaznících, tak k tomu ještě něco dodám. Není příliš známé, že VOL poskytoval některým organizacím (jako školy nebo nemocnice) připojení k Internetu za zvýhodněných podmínek. Velice by mne zajímalo, jak se k těmto aktivitám nyní postaví nový majitel – racionální německý kapitalista. Ale to sem zase tahám nacionalismus.

Sečteno, podtrženo, zatím se zdá, že VOL jako takový, ale i jeho zákazníci na tomto obchodu vydělali. Budoucnost ukáže, jestli na tom vydělá také DBG Osteuropa-Holding, nebo jestli se VOL stane „putovním“ providerem. :)

WT100


Starší, související články:

* Video On Line mění majitele?

Autor článku

Autor je spoluzakladatelem firmy Internet Info. V minulosti se zabýval testy poskytovatelů, v současné době studuje překladatelství a tlumočnictví na FFUK.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).