Hlavní navigace

Videožurnál nabízí studentské zpravodajství

10. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
10. 10. 2006

Mladí žurnalisté z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV UK) zpřístupnili svoji tvorbu široké veřejnosti. Internetový projekt Videožurnál otevřel dnes svoje brány všem příznivcům televizních zpráv. Na webové adrese videozurnal.fsv­.cuni.cz jsou připravená videa, která ukazují svět kolem nás očima studentů. Projekt nemá na českých univerzitách obdoby.

Součástí serveru je i pravidelný týdenní souhrn domácího dění, který studenti žurnalistiky na FSV UK připravují jako elektronický časopis Carolina už od roku 1991. Pro Carolinu je nová interaktivní podoba oslavou její patnáctileté existence. Její čtenáři mají konečně k dispozici úvodní obsah s hypertextovými odkazy na konkrétní články.

ebf - partner 1

Videožurnál nabízí prvním návštěvníkům přes 20 reportáží. Nový příspěvek se na stránkách objeví každé druhé pondělí. Divákům jsou k dispozici tři různé kvality přehrávání. Video je proto přístupné každému uživateli internetu, ať už s vysokorychlos­tním, nebo s vytáčeným připojením. Příspěvky jsou ve formátu Windows Media Video 9, ve kterém nabízejí zprávy na internetu také české televizní stanice.

Projekt Videožurnálu vznikl jako praktická část bakalářské práce už na jaře minulého roku, k dnešnímu dni ale prošel razantní rekonstrukcí. Výsledkem je lepší design a především stabilní základy redakčního systému.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).