Hlavní navigace

Visual Studio 2010 se začíná veřejně testovat, brzy se možná přidá i Office 2010

20. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft dnes uvolnil pro předplatitele MSDN testovací verzi vývojářského balíku Visual Studio 2010 a druhou betaverzi produktu .NET Framework 4. Oficiální veřejné testování začíná pak už 21. října, tedy zítra. Ostrá verze balíku Visual Studio 2010 by se měla na trhu objevit od 22. března 2010. K dispozici budou tři edice: Professional, Premium a Ultimate. Microsoft zároveň nastínil nové výhody, které nabídne předplatitelům MSDN rekrutujícím se mimo jiné z řad vývojářů a dalších IT odborníků.…

Microsoft dnes uvolnil pro předplatitele MSDN testovací verzi vývojářského balíku Visual Studio 2010 a druhou betaverzi produktu .NET Framework 4. Oficiální veřejné testování začíná pak už 21. října, tedy zítra. Ostrá verze balíku Visual Studio 2010 by se měla na trhu objevit od 22. března 2010. K dispozici budou tři edice: Professional, Premium a Ultimate. Microsoft zároveň nastínil nové výhody, které nabídne předplatitelům MSDN rekrutujícím se mimo jiné z řad vývojářů a dalších IT odborníků. Mezi novinky patří neomezený přístup k Team Foundation Serveru 2010, bezplatný přístup k vývoji na platformě Windows Azure a e-learningové kurzy zdarma. (Tisková zpráva)

Už příští měsíc by se také mohlo začít s veřejným testováním kancelářské sady Office 2010. Uvedl to prý přímo Steve Ballmer, šéf redmondského softwarového giganta. Právě na listopad má Microsoft naplánováno hned několik konferencí včetně PDC 2009. Uvolnění veřejné betaverze Office 2010 právě v listopadu se tak jeví jako logický krok. Zvláště, když ostrá verze by měla jít na trh už během jara 2010. Na konferenci PDC 2009, která proběhne v Los Angeles, se čeká i podrobné představení webové verze MS Office. Otazníkem totiž stále je, jestli nabídne více funkcí než ořezaná adwarová edice Office 2010 Starter. (BetaNews)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).