Hlavní navigace

VKV rozhlas na jihu Čech a západě republiky čeká výluka

1. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O obou plánovaných údržbových přestávkách informují České Radiokomunikace na svém webu. Situace na jihočeské Kleti se bude ještě jednou opakovat i ve středu.

Hned dvě údržbové přestávky týkající se výhradně rozhlasového vysílání v pásmu VKV (FM) naplánovaly na dnešní den České Radiokomunikace. Operátor dnes na několik hodin odstaví stanoviště České Budějovice – Kleť na jihu Čech a Klatovy – Barák na západě republiky. Údržbová přestávka začne v případě Kletě úderem osmé hodiny ranní, v Plzeňském kraji o hodinu později. Výluka na jihu Čech potrvá déle – deset hodin – skončí tedy až v 18:00, na západě Čech bude probíhat do 15. hodiny.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digitální rozhlas v L-pásmu se přesunul v jižních Čechách na vysílač Kluk

V případě vysílače České Budějovice – Kleť se odmlčí rozhlasové stanice ČRo Radiožurnál (91.1 MHz), Frekvence 1 (94.1 MHz) a Rádio Impuls (102.9 MHz). Výluka se dotkne i Českého rozhlasu České Budějovice (106.4 MHz), který však nepřeruší vysílání úplně, ale rapidně sníží svůj výkon. Tato hodnota klesne ze 78 kW na pouhé 2 kW. Stejná situace se pak bude opakovat u všech rozhlasových stanic z Kletě i o den později. Na klatovském Baráku se odmlčí ČRo Radiožurnál (99.8 MHz) a ČRo Plzeň (102.4 MHz).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).