Hlavní navigace

Vodafone má 3G sítí pokrytou celou Prahu

15. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vodafone dnes oznámil, že jeho 3G síť konečně pokrývá celou Prahu. Pražané se ovšem na tento okamžik dosti načekali. První pokryté oblasti se objevily již na podzim 2008, ale se vší vážností se Vodafone pustil do výstavby 3G sítě, čemuž se tuzemští operátoři z pohledu zákazníka trestuhodně dlouho vyhýbali, letos na jaře. Vodafone uvádí, že kromě Prahy má jeho 3G síť stoprocentní pokrytí také v Brně a Karlových Varech. Tam byla 3G síť oficiálně spuštěna teprve před několika dny. Nyní chce…

Vodafone dnes oznámil, že jeho 3G síť konečně pokrývá celou Prahu. Pražané se ovšem na tento okamžik dosti načekali. První pokryté oblasti se objevily již na podzim 2008, ale se vší vážností se Vodafone pustil do výstavby 3G sítě, čemuž se tuzemští operátoři z pohledu zákazníka trestuhodně dlouho vyhýbali, letos na jaře. Vodafone uvádí, že kromě Prahy má jeho 3G síť stoprocentní pokrytí také v Brně a Karlových Varech. Tam byla 3G síť oficiálně spuštěna teprve před několika dny. Nyní chce Vodafone do konce září spustit 3G síť ve většina krajských měst.

I když Vodafone vyzdvihuje použitou technologii HSPA (High Speed Packet Access), jejímž teoretickým rychlostním maximem momentálně je až 7,2 Mbits/s pro download a až 2 Mbit/s pro upload, jeho datové tarify pořád mají FUP nastavenou v dobách GPRS a EDGE. Nejvyšší datový tarif Připojení na stálo za 525 korun měsíčně má limit FUP nastaven na pouhé 3G měsíčně. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).