Hlavní navigace

Vodafone prý v České republice pozastavuje výstavbu 3G sítě

20. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na serveru Komunikatory.cz se objevila zpráva z intranetu českého Vodafonu, ve které se říká, že Vodafone pozastavuje budování mobilní sítě třetí generace na našem území. Jak asi víte, v posledních měsících jsme hodnotili obchodní potenciál 3G technologie na našem trhu. Na základě této analýzy se naše firma rozhodla pozastavit budování sítě 3G. Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí jsou především vysoké náklady a také zkušenosti z českého i větších trhů, které ukazují, že služby 3G v současnosti…

Na serveru Komunikatory.cz se objevila zpráva z intranetu českého Vodafonu, ve které se říká, že Vodafone pozastavuje budování mobilní sítě třetí generace na našem území. Jak asi víte, v posledních měsících jsme hodnotili obchodní potenciál 3G technologie na našem trhu. Na základě této analýzy se naše firma rozhodla pozastavit budování sítě 3G. Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí jsou především vysoké náklady a také zkušenosti z českého i větších trhů, které ukazují, že služby 3G v současnosti nepřinášejí takové výnosy, jaké se od nich očekávaly, uvádí zpráva. Vodafone nyní uvažuje o alternativních technologiích. Ve zprávě se hovoří o možném zaměření na DVB-H, WiMAX nebo EDGE. V současné době naše společnost zkoumá zmíněná, ale i další vhodná řešení. Naši zákazníci tudíž nepřijdou zkrátka. Kombinací alternativních technologií jim nyní i v budoucnosti budeme schopni smysluplným způsobem zajistit služby podle jejich představ, stojí doslova ve zmíněné zprávě. (Komunikatory.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).