Hlavní navigace

Nekódované britské dokumentární kanály na satelitu

1. 2. 2008
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Autor: 115393
Satelit nám nabízí nespočet kanálů, z nichž si vůbec není jednoduché vybrat. Dále existuje mnoho družic a s tím souvisí problém najít ten správný program, který by diváka zaujal. Proto jsme pro vás připravili volný cyklus o tematických kanálech na satelitu. Po hudebních a filmových kanálech na pozici 28,2 st. východně, kde parkují satelity Astra 2A, 2B, 2C a 2D a družice Eurobird (28,5 st. vých.), pokračujeme dnes dokumentárními a cestovními. Do hledáčku jsme zařadili programy Zone Reality, Zone Reality Extra, Home and Travel, Wine TV, Travel Channel, Living In Spain, Horse and Country, Wedding TV, Teachers TV, Audi Channel a SA Direct.

Zone Reality

TV2 Zone Reality logo

Zone Reality je jediným televizním kanálem, který se věnuje 24 hodin, 7 dnů v týdnu realitě. Vystupují zde skuteční lidé a shlédnete opravdové příběhy. Nejsou zde žádní herci, scénáře ani senzace. Program odráží život takový, jaký je. Můžete zde shlédnout mnoho žánrů včetně záchrany a přežití, kriminalitu, příběhy o zvířatech i živelné pohromy. Schéma především zdůrazňuje hrdinství požárníků, policie a nemocničního personálu. Vysílání obsahuje kombinaci záběrů z průmyslových kamer a natáčení během akce. Populární jsou na tomto kanálu např. pořady Doctor’s Diaries, Crime Strike, Border Patrol, Zoo Babies a LA Cops. S přesunem do pozdějších hodin se divák dostává do stále více šokujících a odhalujících témat. Ve vysílání se objevují také lovci duchů, nevysvětlitelné úkazy a mimozemské anomálie. Dalšími dvěma kanály patřící do této rodiny je Zone Reality Extra a Zone Reality +1 (shodný program se Zone Reality posunutý o hodinu dopředu).

Home and Travel TV

Home and Travel TV je nezávislý kanál zaměřený na národní bohatství. Program uvádí dokumentární filmy, ve kterých jsou divákovi představovány různé země a s tím jsou spojeny také možnosti v dané oblasti a ubytování. Zájemci jsou také seznámení s tím, jak mohou nakupovat majetek v jednotlivých lokalitách. Kanál je také spojen se serverem mysunproperti­es.com, který provozuje britská společnost s nemovitostmi Professionals s více jak pětatřicetiletou praxí v oboru. Bez této příležitosti by podle vedení kanálu potřeboval zájemce minimálně čtyři návštěvy k tomu, aby zjistil o dané lokalitě a majetku potřebné informace.

Wine TV

TV2 Wine TV logo

Wine Network, Inc. je společnost se sídlem v Kalifornii v jednom ze slavných vinných regionů. Její televize Wine TV jak pak první kanál na světě, který je věnovaný výhradně vínu, náladám a životnímu stylu milovníků vín. Především je pak zaměřen na jejich potřeby a nabízí široký záběr programů v národních jazycích. Kromě tohoto nápoje se kanál věnuje také zvykům, jednotlivým regionálním kuchyním, pivu, cestování, historii, umění, módě a zábavě. Wine TV je také dobrou šancí, jak propagovat vinařské závody, distributory a maloobchodníky. Kanál zahájil vysílání 17. září 2004 v Německu jako Wein TV v platformě Kabel Deutschland, což je největší evropský kabelový operátor, a také v KabelVision. V listopadu téhož roku pak expandoval do Velké Británie a Irska jako Wine TV. V roce 2005 a 2006 byly spuštěny jeho regionální verze v Rusku, Portugalsku, Švýcarsku, Nizozemí, na Maltě, v Maďarsku, Estonsku, Bosně a Slovinsku. V současné době se počet jeho potenciálních diváků odhaduje až na 100 milionů ve více než 17 zemích světa.

Travel Channel

Travel Channel začal vysílat již v únoru 1987 a jde o jediný kanál zaměřený výhradně na cestování. Jak se píše na webových stránkách programu, jde o reálné a důvěryhodné okno do světa, rozšiřující znalosti a pohled diváků na jednotlivé lokality. Na internetu je také možné naplánovat cestu a zarezervovat si ubytování online, k dispozici je také zvukový a video obsah. Jednotliví cestovatelé zde mohou také svá videa sdílet. Program obsahuje především cesty po safari, putování po známých světových hotelích a významných městech a městečkách. Kanál je k dispozici také ještě v o hodinu posunuté verzi Travel Channel +1.

Living in Spain

TV2 Living in Spain TV logo

Divákem kanálu Living in Spain by měl být kdokoliv, kdo se zajímá o středozemní životní styl. 90 % programu je původní tvorba. Jde především o pořady informativního a zábavného charakteru. Ve vysílání se objevují informace o vaření, cestování, zahradničení, potápění, ale i svátcích, festivalech, hudbě, tanci, architektuře, historii, dále jazykové kurzy, talk show apod. Living in Spain má ukazovat život skutečných lidi v reálných situacích, kteří tak divákovi poskytnou nezkreslený pohled na život ve Španělsku. Living in Spain Channel se narodil z vášně, španělské vášně, která chce ukázat tuto krásnou zemi, její tradice a kulturu, tvrdí tvůrci kanálu.

Southern Africa Direct TV (SA Direct TV)

SA Direct TV je nový volně dostupný kanál o životním stylu a kultuře. Jeho vysílání je podobné jako Living in Spain, ale s tím rozdílem, že je zaměřené na region jižní Afriky. Má opět poskytovat autentický a poutavý pohled pro toho, kdo se zajímá o danou oblast. Southern Africa Direct TV prezentuje jihoafrický životní styl, kulturu, cestování a turistiku. Webové stránky televize pak nabízejí bohaté informace o obchodu a turistice. Doporučují i různé africké zboží a služby.

Teachers TV

TV2 TeachersTV logo

Tento kanál je určený všem, kteří mají co dočinění se vzděláváním. Ačkoli je program financovaný DfES (Department for Education and Skills), jde o nezávislý projekt. Jeho schéma je také umístěno v časopisu Teachers (obdoba našich Učitelských novin), který je nabízen zdarma učitelům ve Velké Británii. Činnost kanálu je řízena nezávislou radou guvernérů, kteří se dále radí s britskou vládou. Ve vysílání se objevují specializované pořady pro ředitele, učitele, manažery a nově kvalifikované učitele. Měli-li bychom přiblížit více vysílací schéma, jde o dokumentární a vzdělávací filmy a polemiky na témata, jako je např. chování školního managementu. Téměř veškerý obsah je také k dispozici online a je možné si ho stáhnout a zdarma sledovat.

Audi Channel

Jak již z názvu vyplývá, vysílání tohoto kanálu, který odstartoval v roce 2005, je zaměřené na propagaci produktů německé automobilky Audi a opět není kódované. V programu Audi Channelu je možné najít např. tzv. uživatelské příručky, informace o jednotlivých vozech Audi, podrobné modelové profily a testy, rozhovory s osobnostmi této automobilky, pohledy do historie, ale i budoucnosti, pokrytí sportovních událostí sponzorovaných od Audi atd.

Wedding TV

TV2 Wedding TV logo

Svatební televize, jak bychom mohli tento program nazvat, nabízí pořady především pro mladé ženy ve věku mezi 18 a 34 lety. Jeho těžištěm je tzv. romantický dokument, kde se sledují přípravy páru na svatbu až po svatební den. Dalším důležitým bodem je teleshopping, který nabízí vše, co s touto tématikou souvisí. Ve vysílání se také objevují pořady o životním stylu plus módní a cestovatelské magazíny. V budoucnu by se měly ve vysílání objevit také hrané celovečerní filmy. K dispozici je opět o hodinu posunutá verze Wedding TV +1.

Horse and Country

Kanál, který informuje a staví do popředí všechny aspekty venkova a jezdectví.

MMF24

Parametry příjmu:

LCD televizor


Zone Reality Extra – 11222/H, SR 27500, FEC 2/3
Zone Reality UK +1 – 11261/H, SR 27500, FEC 2/3
Zone Reality UK – 11523/V, SR 27500, FEC 2/3
Home and Travel TV – 11546/H, SR 27500, FEC 2/3
Wine TV – 11546/H, SR 27500, FEC 2/3
Travel Channel – 12560/V, SR 27500, FEC 2/3
Travel Channel +1 – 11389/H, SR 27500, FEC 2/3
Living In Spain TV – 11224/V, SR 27500, FEC 2/3
Southern Africa Direct – 11343/V, SR 27500, FEC 2/3
Teachers TV – 12032/H, SR 27500, FEC 2/3
Audi Channel – 11260/V, SR 27500, FEC 2/3
Wedding TV UK – 11344/H, SR 27500, FEC 2/3
Wedding TV UK +1 – 12560/V, SR 27500, FEC 2/3
Horse and Country TV – 11623/H, SR 27500, FEC 2/3

Připraveno s využitím informací z internetové encyklopedie Wikipedia a webových stránek jednotlivých kanálů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).