Hlavní navigace

VVZPO chce jasnější pravidla TV vysílání pro osoby se sluchovým a zrakovým postižením

14. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – Dnešní zasedání Vládního výboru pro zdravotně postižené občany (VVZPO) se bude zabývat i novelou zákona o provozování rozhlasového a TV vysílání.

AKTUALIZOVÁNO, 14:45 hod.: Výbor dnes doporučil vládě ČR přijmout úpravu zmiňovaného zákona tak, jak navrhuje Ministerstvo kultury. 

Ta bude hned prvním bodem programu a jejím cílem je mimo jiné lépe definovat podmínky zpřístupňování televizních pořadů lidem se sluchovým nebo zrakovým postižením. K tomuto bodu jsou přizváni i zástupci Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel a Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých.

V dalších bodech se bude výbor zabývat například navýšením finančních prostředků na dotační program Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených a vyhlášením každoroční Ceny za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení. V letošním roce je navrženo i realizování fotografické soutěže na téma Život bez bariér.

MMF24

K TÉMATU: RRTV ohlásila stav TV vysílání pro osoby se sluchovým a zrakovým postižením

Vládní výbor pro zdravotně postižené občany (VVZPO) je koordinačním, iniciativním a poradním orgánem vlády České republiky pro problematiku podpory zdravotně postižených občanů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).