Hlavní navigace

Vychází kniha s názvem Kyberšikana

29. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Knihu britské autorky Vanessy Rogers vydává nakladatelství Portál ve spolupráci s odborníky Minimalizace šikany. Ti knihu doplnili o aktuální informace a příběhy z českého prostředí. Cena knihy je 149 Kč, elektronická česká verze bohužel dostupná není. „Kyberšikana je velmi aktuálním tématem. A jak ukazují příběhy uvedené v knize, učitelé si s ní příliš neví rady. To je důvod, proč se tématu kyberšikany dlouhodobě věnujeme. Na náš loňský výzkum a rozesílku informačních letáků o kyberšikaně…

Knihu britské autorky Vanessy Rogers vydává nakladatelství Portál ve spolupráci s odborníky Minimalizace šikany. Ti knihu doplnili o aktuální informace a příběhy z českého prostředí. Cena knihy je 149 Kč, elektronická česká verze bohužel dostupná není.

„Kyberšikana je velmi aktuálním tématem. A jak ukazují příběhy uvedené v knize, učitelé si s ní příliš neví rady. To je důvod, proč se tématu kyberšikany dlouhodobě věnujeme. Na náš loňský výzkum a rozesílku informačních letáků o kyberšikaně velmi logicky navázala spolupráce na této knize“, říká Ivana Šatrová, ředitelka Nadace O2.

ebf - partner 1

Kniha Kyberšikana nejen vysvětluje co to kyberšikana je, ale uvádí i to, jak to s kyberšikanou vypadá u nás. PhDr. David Čáp k tomu říká. „V knize jsme uplatnili výsledky našeho výzkumu o kyberšikaně. Jedním z nejdůležitějších poznatků bylo to, 78% agresorů je ze stejné školy jako oběť. Ukazuje se, to není „něco“ mimo školu, „něco“, čím se učitelé nemusí zabývat. Kyberšikana se školy opravdu týká a učitelé by před ní neměli zavírat oči.“

Snad to nejdůležitější, co v knize najdete jsou tedy aktivity pro práci s dětmi. Od těch, které dětem ukáží, co to vlastně kyberšikana je, přes ukázku rizik, které v kyberprostoru hrozí až po varování , že to co děti dnes uveřejní na sociální síti může ovlivnit jejich budoucí pracovní uplatnění.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).