Hlavní navigace

Východní Slovensko je bez digitální televize, řeší se financování

1. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 6. 2007

Zkušební digitální multiplexy v Koších a Prešově na východě Slovenska přerušily tento týden vysílání. Jejich operátor, společnost Telecom Corp. z Vranova nad Topľou, tak vyplnil své hrozby, že pokud se nevyřeší otázka financování digitálního vysílání, experimenty ukončí. Informuje o tom server Digimedia.sk.

Ředitel firmy Pavol Lulajka webu řekl, že vysílání je pouze přerušené do doby, než televize obsažené v obou multiplexech (Slovenská televize, Markíza, Joj a TA 3) podepíší smlouvy o spolufinancování zkušebního vysílání. Přesto, že jsme začali jednat v dubnu, k podpisu smluv dodnes nedošlo, uvedl Lulajka. Telecom Corp. proto informoval slovenský Telekomunikační úřad, že přerušuje vysílání do doby, než vyřeší jeho další financování.

BRAND24

Lulajka podle svých slov také spoléhal na to, že se stát do konce května vyjádří, jak bude financovat dočasné digitální vysílání. To se však nestalo. Telecom Corp. provozuje experimentální digitální vysílání od roku 2004, nejdříve v Košicích a poté i v Prešově. Stát by se měl k otázce financování vyjádřit začátkem června. Vzhledem k přerušení experimentu ale uvažuje o vypsání nového výběrového řízení na provozovatele pilotního vysílání na východě Slovenska, uvedl server Digimedia.sk

.

Telecom Corp. se ale nové soutěži brání. Povolení provozovat pilotní vysílání DVB-T se nevzdáváme. Máme ho do konce roku a v rámci zkušebního provozu můžeme signál vypínat i zapínat, řekl webu Pavol Lulajka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).