Hlavní navigace

Vydavatelství Albatros koupilo online knihkupectví eReading.cz

8. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vydavatelství Albatros rázně vkročilo na českých trh s e-knihami – místo budování nového knižního portálu koupilo majoritní podíl v projektu eReading.cz.

O tom, že se Albatros chystá na trh s elektronickými knihami vstoupit, se mluví už řadu měsíců. Teprve dnes je jasné, jakým způsobem to učiní – nakladatelství koupilo většinový podíl v e-knihkupectví eReading.cz.

„Cílem akvizice je zajistit eReading.cz pozici jednoznačné české jedničky v oblasti elektronických knih. Chystáme se výrazně investovat do dalšího rozvoje portálu, do nabídky nových služeb a také do propagace webu, výrazného zvýšení jeho návštěvnosti a tržního podílu,“ popisuje v tiskové zprávě plány vydavatelství ředitel Albatros Media Václav Kadlec.

Akvizici doprovází elektronické vydání knihy Fifty Shades of Grey, kterou má eReading.cz od Albatrosu k dispozici exkluzivně (a dodejme, že v několika formátech a bez DRM). A portál má mít v budoucnosti exkluzivní práva i na elektronická vydání dalších titulů vydavatelství.

Cílem spojení by mělo být vytvořit „nejširší nabídku elektronických knih na českém trhu“, říká tisková zpráva. Do konce roku má v e-knihkupectví přibýt na 700 titulů Albatrosu.

UX DAy - tip 2

„Plánujeme zajistit vydávání vhodných titulů v rámci skupiny Albatros Media elektronicky současně ihned s vydáním tištěné verze,“ říká spoluzakladatel portálu eReading.cz Martin Lipert.

On i další dosavadní vlastníci portálu Jaromír Frič a Petr Mareš dál zůstávají společníky společnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).