Hlavní navigace

Vyhledávače v Česku: Seznam stále kraluje

15. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Češi stále jako vyhledávač jednoznačně preferují Seznam.cz. Jeho silnou pozici aktuálně neohrožuje ani nedávné spojení Atlasu a Centra. Vyplývá to ze statistik monitorovací služby Navrcholu.cz, které se opírají o analýzu adres odkazujících na monitorované weby. Seznam.cz za poslední měsíce mírně posílil. V červnu jeho podíl představoval 62,8 procenta, takže si česká portálová jednička ve srovnání s říjnem minulého roku polepšila o půl procentního bodu. Na druhém místě je stále Google, který…

Češi stále jako vyhledávač jednoznačně preferují Seznam.cz. Jeho silnou pozici aktuálně neohrožuje ani nedávné spojení Atlasu a Centra. Vyplývá to ze statistik monitorovací služby Navrcholu.cz, které se opírají o analýzu adres odkazujících na monitorované weby.

BRAND24

Seznam.cz za poslední měsíce mírně posílil. V červnu jeho podíl představoval 62,8 procenta, takže si česká portálová jednička ve srovnání s říjnem minulého roku polepšila o půl procentního bodu. Na druhém místě je stále Google, který pokořil hranici třiceti procent. Minulý měsíc jeho podíl činil 30,16 procenta a od posledního publikovaného měření si polepšil o 1,29 procen­tního bodu.

Podíl Atlasu činil 1,28 procenta a podíl Centra činil 2,86 procenta. Oba dnes spojené vyhledávače si pohoršily. Absolutní pokles představoval sice pouze 0,8 procentního bodu, ovšem společný relativní pokles dosáhl téměř 16 procent. Podobná čísla jsou vidět i u vyjádření za každý vyhledávač samostatně. Atlas s Centrem tak společně dosáhli pouze čtyřprocentního podílu, zatímco ještě před dvěma roky by to při sumarizaci obou vyhledávačů byl podíl dvojnásobný, tedy 8,23 procenta uvádí Navrcholu.cz ve své tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).