Hlavní navigace

Vyhrát iPhone 6? Pomoci v soutěži? Kdeže, jen prozradíte své heslo

9. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
Hacknuté účty na Facebooku i sdílení důvěřivci, takové jsou důsledky nové „soutěže“ o iPhone 6. Nebo prostě jenom žádosti o pomoc v hlasování.

Můžu tě poprosit o hlas v soutěži? Musíš se přihlásit jako na Facebook a dát hlasovat… http://freeiphone6.ic.cz/index.html Děkuju moc a pošli to dál“. A nepoučitelní důvěřiví lidé to posílají dál a dál. A pokud stejně ochotně vyplňují do formuláře (byl vytvořen v Google Docs) své přihlašovací údaje z Facebooku, tak už těžko získají účet zpět.

Na výše uvedené adrese (šíří se ještě s parametrem v URL, který může být různý) najdete formulář, ten se jednoduše ptá na jméno a heslo.

Vyplníte, poděkuje vám, přesměruje vás to na skutečný Facebook a tím to, zdánlivě, končí.

Pokud jste, promiňte mi tu příkrost, byli tak hloupí a vyplnili do tohoto formuláře své přihlašovací údaje na Facebook, máte prostě smůlu. Předali jste je někomu, kdo je získal tak snadno, že se tomu nechce věřit. A pokud bude rychlejší než vy, tak už svůj účet na Facebooku nikdy neuvidíte. 

ebf - partner 1

Pokud budete dostatečně rychlí, tak ho ještě můžete zachránit. Ale nebude stačit jenom změnit heslo pro Facebook, velmi pravděpodobně jste totiž prozradili i přihlašovací údaje do dalších služeb. Tady poradí Co udělat, když se někomu podařilo získat moje heslo do nějaké online služby a vůbec to neberte na lehkou váhu.

Mimochodem, už jste si svůj účet na Facebooku (ale nejenom tam) zabezpečili dvoufaktorovým přihlašováním? Tedy tím, že každé nové přihlášení bude nutné potvrdit kódem z vašeho mobilního telefonu? Je to dost dobrý nápad, nejenom pro Facebook.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).