Hlavní navigace

Výkonný šéf ČT 4: Ligu mistrů klidně přenecháme komerčním televizím

21. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 6. 2011

Fotbalovou Ligu mistrů by v budoucnu nemusela vysílat veřejnoprávní Česká televize. Podle výkonného ředitele sportovního kanálu ČT 4 Jiřího Ponikelského je tato soutěž pro Kavčí hory příliš drahá, navíc se v ní neobjevují stabilně české kluby. Komerce ať má tenisové turnaje, podle mě i Ligu mistrů ve fotbale. Tím nám ulehčí náklady. My musíme udělat mix od nejsledovanějších pořadů po okrajové, řekl Ponikelský v rozhovoru pro ekonomický týdeník Profit.

ROZHOVOR: Premier League? O tu se nikdy pokoušet nebudeme, říká šéf sportovní ČT 4

BRAND24

Liga mistrů je nejlepší marketingový sportovní projekt. Ale máme problém, že ji nehraje trvale český celek. Jak to vzít dál? Ani komerční televize v naší malé zemi taky asi nebudou mít na tu první variantu (po nákupu prvního balíku získá druhý subjekt druhý balík přenosů výrazně levněji, pozn. Profitu). Český divák by o ni neměl přijít. Tedy pokud nikdo nekoupí první variantu jako my, a Nova Sport tak snáze dostal druhou, vysvětluje šéf ČT 4.

Ačkoli práva na vysílání Ligy mistrů vyprší Kavčím horám již příští rok, momentálně podle Ponikelského řeší spíš fotbalové Euro 2012. Cenu práv za minulý ročník, který v České republice vysílala televize Prima, totiž tato komerční stanice „vyšroubovala“ na dvojnásobek dříve obchodovatelných částech. ČT by byla ochotna za Euro 2012 zaplatit okolo 60 milionů korun, EUFA ale žádá částku přes 100 milionů. Hrozí, že divák Euro na ČT neuvidí, konstatuje Ponikelský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).