Hlavní navigace

Vyšel Firefox 3.6.2, vývoj pro Windows Mobile pozastaven

23. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Desktopový prohlížeč Mozilla Firefox vyšel v nové verzi 3.6.2. Vývojáři opravili přibližně sto různých chyb včetně jedné kritické bezpečnostní. Odstraněny byly i některé problémy se stabilitou. Na seznamu změn se neobjevila podpora pro běh plug-inů v samostatném procesu, jejíž implementace je plánována do některé z dílčích aktualizací právě této větve 3.6.x. Nový Mozilla Firefox 3.6.2 můžete stahovat také ze Slunečnice.cz. Připomínáme, že verze 3.6.1 byla přeskočena kvůli sladění s mobilní…

Desktopový prohlížeč Mozilla Firefox vyšel v nové verzi 3.6.2. Vývojáři opravili přibližně sto různých chyb včetně jedné kritické bezpečnostní. Odstraněny byly i některé problémy se stabilitou. Na seznamu změn se neobjevila podpora pro běh plug-inů v samostatném procesu, jejíž implementace je plánována do některé z dílčích aktualizací právě této větve 3.6.x. Nový Mozilla Firefox 3.6.2 můžete stahovat také ze Slunečnice.cz. Připomínáme, že verze 3.6.1 byla přeskočena kvůli sladění s mobilní edicí.

Právě té se týká včerejší oznámení o pozastavení vývoje pro Windows Mobile. Verze pro mobilní platformu Microsoftu byla po verzi pro Maemo ve vývoji zatím nejdále. V únoru vyšla čtvrtá alfaverze, ale nyní Mozilla Corporation vývoj pozastavuje z důvodu příchodu Windows Mobile 7 resp. Windows Phone 7 Series, kde nebude zajištěna zpětná kompatibilita. Vývojáři chtějí nejdříve vědět, jak to skutečně bude s chodem nativních aplikací a pak se eventuálně k vývoji vrátit od píky. Teď je ale prioritou verze pro Maemo a Android. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).