Hlavní navigace

Vysílač Buková hora bude mít v úterý výluku, nepůjdou multiplexy 1, 2, 3 i rádia

29. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Plánovaný výpadek hlavního severočeského vysílače začne v 6:00 hod. a potrvá až do třetí hodiny odpoledne. Dotkne se i návazných dokrývačů televizních multiplexů.

Devítihodinovou výluku hlavního severočeského televizního a rozhlasového vysílače Buková hora naplánovaly na úterý 30. dubna České Radiokomunikace. Úderem šesté hodiny ranní se z této lokality odmlčí celoplošné televizní multiplexy 1, 2 a 3. Od deváté hodiny dopoledne se k výluce přidají i veškeré rozhlasové stanice. Vysílání by mělo být obnoveno nejpozději v 15 hodin. Výluka se dotkne i řady návazných dokrývačů DVB-T, které využívají primární signál z Bukové hory.

K TÉMATU: Na Klatovsku nejdou televizní multiplexy 1 a 2, vysílač Hůrka má do 15:00 výluku

MMF24

“Výluka ve vysílání se bude týkat programů veřejnoprávního multiplexu 1 České televize, multiplexu 2 s programy televize Nova, Prima a Barrandov a multiplexu 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Šlágr TV, Active TV a TiP TV,” upozornil mediální zástupce Českých Radiokomunikací Kamil Chalupa. Výluka rozhlasového vysílání se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 90,9 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 104,5 MHz, ČRo Sever na frekvenci 88,8 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 93,5 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 102 MHz.

“Výluka televizního a rozhlasového vysílání z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváci, kteří přijímají signál z okolních vysílačů Praha město, Praha – Cukrák, Liberec – Ještěd a Chomutov – Jedlová hora, které rovněž pokrývají určité oblasti Ústeckého kraje, se výluka netýká,” dodal Kamil Chalupa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).