Hlavní navigace

Vysílač Mezivrata u Votic má výluku, do 15:00 nejdou multiplexy 1, 2 a rádia

2. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Plánovaná výluka začala v 6:00 a potrvá devět hodin. Od 9:00 se odmlčela i veškerá rádia, která vysílají z Votic.

Bez signálu televizních multiplexů 1 a 2 jsou ode dnešních šesti hodin ráno obyvatele středních a části jižních Čech či Vysočiny, kteří jej přijímají ze středočeského vysílače Mezivrata u Votic. České Radiokomunikace na dnešek naplánovaly pravidelnou údržbovou přestávku televizního i rozhlasového vysílání z této lokality. Nelze naladit multiplex 1 s programy České televize na kanálu 53, ani multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov na kanálu 41.

Od deváté hodiny dopoledne se k výluce přidaly i veškeré rozhlasové stanice. Z votických Mezivrat tak dočasně nevysílají Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 93,1 MHz, Český rozhlas Dvojka na frekvenci 103,2 MHz, Evropa 2 na frekvenci 105,5 MHz, Kiss Jižní Čechy na frekvenci 97,7 MHz a Rádio Blaník na frekvenci 95,0 MHz. Výluka televizního i rozhlasového vysílání skončí nejpozději úderem 15. hodiny.


Zdroj: České Radiokomunikace

Pokrytí televizních multiplexů 1 a 2 ze středočeského vysílače Votice – Mezivrata

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).