Hlavní navigace

Vysílač Skrzyczne sousedící s Ostravskem změnil vysílací kanál multiplexu 1

23. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní diváci mohou z této sítě přijímat vybrané programy Telewizje Polska a také komerční stanice ATM Rozrywka, Eska TV, Polo TV a TTV. Multiplex je kódován v normě MPEG-4.

V noci z pondělí 21. na úterý 22. ledna došlo na polském vysílači Wisła/Skrzyczne ke změně vysílacího kanálu. Informoval o tom telekomunikační operátor Emitel, tamní obdoba Českých Radiokomunikací. Doposud používaný kanál 62 byl přeladěn na kanál 55 (frekvence 746 MHz). Použitý vyzářený výkon je podle Emitelu nyní 100 kW. Polarizace antén by měla být nadále horizontální. O tomto vysílači se nezmiňujeme náhodou. Lokalita Wisła/Skrzyczne sousedí s Ostravskem a je zde tudíž zachytitelná.

BRAND24

Z ARCHIVU: Změny v DVB-T na Ostravsku: Konec polské sítě 3 z Wisły, start multiplexu 1

Co se týká programové nabídky polského multiplexu 1, jsou z něho šířeny stanice TVP 1 HD, TVP 2, TVP Info, ATM Rozrywka, Eska TV, Polo TV a TTV (Twoja Telewizja). Programová nabídka se však čase ještě změní, protože Krajowa Rada Radiofonni a Telewizji, tamní obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) nedávno vypsala výběrové řízení na čtyři nové programové pozice. Z Wisły vysílá také multiplex 2 na kanálu 38 (výkon 1 kW), multiplex 3 Telewizje Polska (TVP) tu chybí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).