Hlavní navigace

Vysílání hokejového MS v HD kvalitě stálo STV přes milion a půl

13. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 5. 2011

Podle serveru Mediálne.sk přišla distribuce programu STV 1 HD na satelit slovenskou veřejnoprávní televizi na necelých 68 tisíc eur, tedy přibližně 1 630 tisíc korun. V této částce je započtena distribuce signálu na bratislavský vysílač Kamzík, jeho přenos prostřednictvím družice, kódování (úprava) signálu a některé další technické služby. Díky exkluzivitě pro službu Skylink získala STV slevu 10 procent.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejový duel ČR – USA sledovalo téměř 55 procent diváků u obrazovek

Výhradní právo na distribuci HDTV signálu se týkala pouze satelitu, nikoliv kabelových a IPTV operátorů. Signál v této kvalitě tak do nabídky nesměla zařadit konkurenční služba Magiosat ani CS Link. Šíření programu STV 1 HD v digitální terestrické síti označovaná jako DVB-T už pak bylo v podstatě za symbolickou částku něco málo přes tisíc eur, tedy přibližně 24 tisíc korun. Dohoda STV se společností Towercom, provozovatelem Skylinku na Slovensku, byla součástí dodatku ke stávající smlouvě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).