Hlavní navigace

Vyšla betaverze balíčku ESET Mobile Security pro chytré mobily

27. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ESET uvolnil k veřejnému betatestování ESET Mobile Security, což je balíček bezpečnostních nástrojů pro chytré mobilní telefony vybavené operačními systémy Symbian a Windows Mobile. Základem je antivir schopný skenovat interní paměť i paměťové karty, prověřovat běžící procesy a kontrolovat bezdrátově příchozí soubory. Antiviru sekunduje firewall, který zodpovídá za monitorování datových toků v obou směrech. Součástí balíčku je také antispamový filtr pro SMS a MMS zprávy pracující na základě…

ESET uvolnil k veřejnému betatestování ESET Mobile Security, což je balíček bezpečnostních nástrojů pro chytré mobilní telefony vybavené operačními systémy Symbian a Windows Mobile. Základem je antivir schopný skenovat interní paměť i paměťové karty, prověřovat běžící procesy a kontrolovat bezdrátově příchozí soubory. Antiviru sekunduje firewall, který zodpovídá za monitorování datových toků v obou směrech. Součástí balíčku je také antispamový filtr pro SMS a MMS zprávy pracující na základě whitelistu a blacklistu.

ESET Mobile Security poskytuje také nouzové nástroje pro případ ztráty nebo odcizení mobilu. Důvěrné informace lze tak na dálku smazat zasláním SMS zprávy. SIM Matching umí odeslat varovnou zprávu při změně SIM karty v zařízení a poskytne e i informace pro eventuální stopování telefonu. Nastavení těchto ochranných prvků lze před nenechavci zamknout heslem. Zájemci si veřejnou betaverzi mohou zdarma stáhnout z webu společnosti ESET. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).