Hlavní navigace

Vyšla mj. kritická záplata pro Internet Explorer 7

11. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Máme za sebou druhé úterý v měsíci, což znamená, že společnost Microsoft opět uvolnila bezpečnostní záplaty pro své softwarové produkty. Na únor 2009 byly přichystány celkem čtyři, přičemž dvě jsou hodnoceny jako kritické a dvě jako důležité. Mezi těmi kritickými je kumulativní aktualizace pro webový prohlížeč Internet Explorer 7. Druhá kritická oprava je pro Microsoft Exchange Server ve verzi 2000, 2003 a 2007. Pak jsou již avizované dvě důležité záplaty. První se týká Microsoft SQL Serveru…

Máme za sebou druhé úterý v měsíci, což znamená, že společnost Microsoft opět uvolnila bezpečnostní záplaty pro své softwarové produkty. Na únor 2009 byly přichystány celkem čtyři, přičemž dvě jsou hodnoceny jako kritické a dvě jako důležité. Mezi těmi kritickými je kumulativní aktualizace pro webový prohlížeč Internet Explorer 7. Druhá kritická oprava je pro Microsoft Exchange Server ve verzi 2000, 2003 a 2007. Pak jsou již avizované dvě důležité záplaty. První se týká Microsoft SQL Serveru 2000 a Microsoft SQL Serveru 2005. Druhá je určená pro program Microsoft Visio 2002 nebo novější.

Jistě nebude překvapením, že spolu se záplatami vyšla opět i nová verze Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru. Nyní si umí poradit i s extrémně nebezpečným trojským koněm Win32/Srizbi.gen, který pro své maskování využívá rootkitových praktik. Záplaty jsou jako vždy k dispozici přes službu Microsoft Update, stejně tak aktuální verze Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru. (Microsoft Security Bulletin Summary for February 2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).